Gratinerede skrubbefileter med ovnstegte gulerødder og quinoa

Quinoa har et højt proteinindhold og derfor mætter denne fiskeret godt og smager dejligt.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratinerede skrubbefileter med ovnstegte gulerødder og quinoa

Quinoa har et højt proteinindhold og derfor mætter denne fiskeret godt og smager dejligt.

Antal portioner
  • 10 gulerødder i lange, tykke stave
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 320 g rød quinoa (ca. 4 dl)
  • 8 dl vand
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • strimlede friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Rens skrubbefileterne og tør dem. Drys fisken med salt og fordel basilikum og limeskal på 8 af fileterne. Læg de krydrede fileter ovenpå hinanden 2 og 2 og kom dem i et ovnfast fad (ca. 18 x 18 cm). Læg en filet med salt øverst på hver stabel, så der er 3 fileter i hver. Drys quinoaen på de øverste fileter og hæld fløden omkring fiskestablerne. Stil fadet på en plade med bagepapir.

Vend gulerødderne med limesaft og fedtstof. Fordel gulerødderne ved siden af fiskefadet, drys rødderne med salt og peber og gratiner retten midt i ovnen.

Skyl imens quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad det overskydende vand dryppe af.

Tips

I stedet for quinoa kan man drysse fiskene med rasp.

Fiskestablerne kan også laves i hver sin lille portionsskål.

Gratinering

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 23 %
Print