Grønkålspasta med kulørt drys

Sund, grøn ret uden kød. Pastaen får et let syrligt svirp fra citronsaft, og hakkede mandler og gulerødder vendt med lidt citronskal giver et sprødt drys.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grønkålspasta med kulørt drys

Sund, grøn ret uden kød. Pastaen får et let syrligt svirp fra citronsaft, og hakkede mandler og gulerødder vendt med lidt citronskal giver et sprødt drys.

Antal portioner
  • 650 g friske grønkålsblade eller palmekål
  • 3 liter vand
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret hvid pasta, fx linguine

Kulørt drys

  • 50 g hakkede, ristede, smuttede mandler
  • 2 gulerødder i små tern
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand. Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 1 min. Tag bladene op af vandet og lad dem køle lidt af i et dørslag. Pres vandet af grønkålsbladene, fx ved at vride kålen i et viskestykke. Hak grønkålen fint.

Bring vandet i gryden i kog igen. Tilsæt citronsaft, salt og pasta og kog den ved jævn varme og uden låg i 8-9 min. til pastaen er mør, uden at være blød. Tag 4 dl af kogevandet fra og hæld pastaen i et dørslag.

Lad smørret smelte i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt den hakkede grønkål og svits i yderligere ca. ½ min. Kom fløden i kålen sammen med de 4 dl kogevand, salt og peber. Kog kålen ved svag varme i ca. 3 min. – rør af og til. Vend den afdryppede pasta sammen med grønkålssaucen.

Kulørt drys

Bland alle ingredienserne og server det kulørte drys til grønkålspastaen.

Tips

Du kan servere stegte svampe, kogte kålpølser, stegte koteletter eller et drys revet ost til pastaen.

I stedet for den friske grønkål kan du bruge 300 g frossen hakket grønkål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 23 %
Print