Grøntsagssuppe med fennikel

En vegetarisk "bouillabaisse" med tydelig smag af safran og appelsin. Suppen er også god kold!
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagssuppe med fennikel

En vegetarisk "bouillabaisse" med tydelig smag af safran og appelsin. Suppen er også god kold!

Opskriften gælder for 8 personer

  • 1 fennikel (ca. 325 g)
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 små grofthakkede hvidløgsfed
  • 2 gulerødder i små stykker (ca. 150 g)
  • 10 g smør
  • ½ tsk safran
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ½ tsk appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 tsk friskpresset appelsinsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 dråber tabascosauce

Pynt

  • top af fennikler
  • stødte fennikelfrø

Fremgangsmåde:

Rens fenniklen (gem lidt grøn top) og skær den i mindre stykker. Svits løg og grøntsager i fedtstoffet i en stor gryde. Tilsæt safran, tomater, bouillon og appelsinskal og -saft. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. Blend suppen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt salt og tabasco og smag til.

Ved serveringen

Anret grøntsagssuppen i 8 portionsskåle. Læg et skefuld cremefraiche i hver skål og pynt med fennikeltop og -frø. Server straks.

Tips

Kan fryses uden cremefraiche.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 46 %
Print

Vin match

Viognier -, Frankrig, Argentina, USA

Tør hvidvin på druen viognier, fx fra Argentina, USA eller Condrieu i Nordrhône i Frankrig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bouillabaise