Grøntsagssuppe med kyllingekødboller og rucola
45 min

Grøntsagssuppe med kyllingekødboller og rucola

Brug hvad du har af grove grøntsager til en frisk og cremet suppe.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagssuppe med kyllingekødboller og rucola

Brug hvad du har af grove grøntsager til en frisk og cremet suppe.

Antal portioner
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 200 g kartofler i grove stykker
  • 400 g rensede lyse, grove grøntsager, fx persillerødder, zittauerløg, pastinak, knoldselleri, porrer eller lignende
  • 100 g renset rucolasalat
  • 1½ tsk groft salt
  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g grofthakkede saltede cashewnødder

Tilbehør

  • 240 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Bring bouillon, kartofler og de grove grøntsager i kog i en tykbundet gryde. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 18 min. eller til kartoflerne er møre. Tilsæt ca. halvdelen af rucolasalaten og salt. Blend suppen med en stavblender, til den er glat.

Rør imens kyllingekødet med timian, citronskal, salt og peber. Form kødet til ca. 24 kødboller på størrelse med valnødder. Kom kyllingekødbollerne i den blendede, kogende suppe og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 4 min.

Hak resten af rucolasalaten fint og bland den med cashewnødderne.

Bring suppen i kog under omrøring. Tilsæt fløden lige inden serveringen og smag til. Kom grøntsagssuppen i en varm skål og server den med rucolablandingen og citronsaft ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 46 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 30 %
Print