Hvis du servere skrællede kartofler til retten, kan du bruge kartoffelskrællerne til sprøde chips - og undgå madspild. Vask og skrub kartoflerne godt inden du skræller dem. Skyl kartoffelskrællerne til vandet er klart. Tør skrællerne godt i et viskestykke og læg dem i ét lag på plader med bagepapir. Vend dem med lidt olie og en smule salt. Bag kartoffelskrælschipsene i ovnen, ca. 15 min. ved 175° - varmluft, til de er gyldne og sprøde.
8738 kJ / 2088 kcal
341 kJ / 81 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 13,7 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 45,6 % | 9,1 g |
Fedt: | 40,7 % | 3,8 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
10 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Grisebryst af stegestykket i skiver
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
20 g
Smør
|
|
---|---|
5
Gulerødder i 5 cm stykker (ca. 350 g)
|
|
3
Porrer i 5 cm stykker (ca. 400 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
2½ spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
2½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
15 g
Smør
|
|
2 dl
Grofthakket frisk kruspersille - også finthakkede stilke
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 kg
Kogte kartofler
|
---|