Grøntsagsfad

Grøntsagsfad

1 time
Grøntsagsfad er en lækker vegetarret, hvor også kødspiserne kan føle sig mætte og tilfredse. Grøntsagerne bliver bagt i ovnen i cremet ostesauce og med ekstra ost på toppen.
https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsfad/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Kom kartofler og gulerødder i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 30 cm) og drys med salt. Bland mornaysauce, soltørrede tomater, hvidløg og sennep. Hæld saucen hen over rodfrugterne og bag dem midt i ovnen i ca. 35 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun svampene i ca. 3 min., til de er tørre. Tag dem op. Kom løgene i panden og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Kom svampene tilbage i panden, drys med salt og peber og vend rundt. Tag grøntsagsfadet ud af ovnen og fordel de stegte svampe og løg på toppen. Drys med ost og bag retten færdig de sidste 15 min. Drys med basilikum og server med groft brød.
Energiindhold for hele retten:

9534 kJ / 2279 kcal

Næringsindhold pr. 100g

411 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18,8 % 4,6 g
Kulhydrat: 52,4 % 12,7 g
Fedt: 28,8 % 3,2 g

Ingredienser

600 g Skrællede melede kartofler i tykke skiver
4 Gulerødder i mundrette stykker (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
4 dl Let mornaysauce
50 g Finthakkede soltørrede tomater
1 Stort finthakket fed hvidløg
1 spsk Dijonsennep
25 g Smør
250 g Blandede svampe i mundrette stykker, fx champignon, kejserhat og enoki
4 Rødløg i både (ca. 300 g)
½ tsk Groft salt og friskkværnet peber
140 g Revet mozzarellaost
3 dl Groft strimlede basilikumblade
Tilbehør
200 g Groft brød