Hakkebøffer i tomatsauce
30 min

Hakkebøffer i tomatsauce

De små hakkebøffer bliver saftige og lækre, når de bliver kogt møre nede i saucen. Nemt og hurtigt og sikkert på mange børns favoritliste. Lidt a la spaghetti i kødsauce, bare uden spaghetti.
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakkebøffer i tomatsauce

De små hakkebøffer bliver saftige og lækre, når de bliver kogt møre nede i saucen. Nemt og hurtigt og sikkert på mange børns favoritliste. Lidt a la spaghetti i kødsauce, bare uden spaghetti.

Antal portioner
  • 300 g rensede grønne bønner
  • 15 g smør
  • 4 bananskalotteløg i tynde både (ca. 200 g)
  • 2 små hakkede hvidløgsfed
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • frisk timian

Tilbehør

  • 1 kg bagte små, halve kartofler

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød sammen med timian og salt. Form kødet til 8 små bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Hæld stegesmørret fra og tør kanten af panden. Fordel saucen i panden og lad bøfferne koge i saucen i ca. 4 min. Vend dem og steg i yderligere ca. 4 min.

Hæld imens kogende vand over bønnerne, lad dem stå i ca. 2 min. og hæld vandet fra. Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt bønner, hvidløg og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Kom tomater i og varm grøntsagerne godt igennem. Smag til.

Server bøffer og sauce (gerne i panden) til de varme grøntsager og de små bagte kartofler.

Tip

Det smager også dejligt med pasta eller kogte kartofler til hakkebøffer i tomatsauce.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 29 %
Print