Havkatkarbonader

Opskriften på havkatkarbonader giver en lækker fiskeret med masser af smag. Glæd dig til at prøve smagskombinationen af havkat, rejer og grøn mayonnaise med citronmelisse!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havkatkarbonader

Opskriften på havkatkarbonader giver en lækker fiskeret med masser af smag. Glæd dig til at prøve smagskombinationen af havkat, rejer og grøn mayonnaise med citronmelisse!

Antal portioner

Grøn mayonnaise

  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl friske citronmelisseblade
  • ½ lille pillet hvidløgsfed
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ liter rapsolie
  • 1 agurk
  • 2 tsk groft salt

Havkat-karbonader

  • 600 g havkatfilet uden skind
  • 100 g optøede frosne rejer
  • 1 æg - evt. pasteuriseret (ca. ½ dl)
  • ½ dl klippet frisk purløg
  • 2 spsk hakkede friske citronmelisseblade
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk hvedemel
  • 50 g smør til stegning
  • 400 g kogte pillede og kolde kartofler i halve
  • 200 g letkogte kolde grønne asparges

Fremgangsmåde:

Grøn "mayonnaise"

Kom mælk, citronmelisse, hvidløg, limesaft, cayennepeber og salt i et blenderglas. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt derefter, mens blenderen kører, olien i en tynd stråle. Stil "mayonnaisen" tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Flæk imens agurken og fjern kernerne. Riv agurken groft, kom den i en skål og drys med salt. Skyl efter ca. 5 min. agurken i koldt vand. Pres den fri for væde i en sigte. Vend agurken i "mayonnaisen" og smag til.

Havkat-karbonader

Rens og tør fiskefileterne. Hak fiskekødet fint med en kniv. Dryp rejerne af og vend dem sammen med fiskekød, æg, purløg, citronmelisse, limeskal, salt og peber. Form 16 små karbonader og vend dem i mel. Gyldn smørret i en pande og brun 8 karbonader ca. ½ min. på hver side. Læg dem på en plade med bagepapir. Fortsæt med resten af karbonaderne. Hæld stegesmørret over og steg karbonaderne midt i ovnen.

Server karbonaderne varme med kartofler, asparges og grøn "mayonnaise".

Genvej

Grøn "mayonnaise" (uden agurk) kan tilberedes dagen før. Tilsæt agurk inden serveringen. Havkat-karbonaderne kan tilberedes dagen før. Lunes inden serveringen.

Tip

I stedet for havkat kan man anvende laks eller lyssej.

Stegetid

Ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Grøn ”mayonnaise” uden agurk kan fryses.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 70 %
Print