Havregrød med hytteost, blåbær og kanel

Havregrød med hytteost, blåbær og kanel

15 min
Til morgenmaden, hvor det gerne må være let. Her med lidt ekstra protein fra hytteosten.
https://www.arla.dk/opskrifter/havregrod-med-hytteost-blabar-og-kanel/

Sådan gør du

  • Bring havregryn og vand i kog og kog det i ca. 2 min. Tilsæt mælk og salt og bring i kog.
  • Server grøden i skåle. Top op med hytteost og blåbær og drys med kanel. Server straks.

Du kan krydre med andet end kanel og bruge årstidens frugter.

Energiindhold for hele retten:

3157 kJ / 755 kcal

Næringsindhold pr. 100g

257 kJ / 61 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 24,6 % 3,7 g
Kulhydrat: 59 % 8,9 g
Fedt: 16,4 % 1,1 g

Ingredienser

125 g Havregryn (ca. 4 dl)
½ liter Vand
2½ dl Mælk
½ tsk Groft salt
200 g Hytteost
150 g Blåbær
¼ tsk Stødt kanel