Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah
  • Arla
  • Opskrifter
  • Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah

Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah

30 min
Den sprøde rug-dukkah giver både smag, fylde og knas til salaten. Dukkah er en mellemøstlig blanding af kryddrier, og typisk, nødder og frø. Vi har tilføjet rugbrød, så den også mætter.
https://www.arla.dk/opskrifter/able-sellerisalat-med-kyllingekodboller-og-rug-dukkah/

Sådan gør du

Rug-dukkah
  • Hak rugbrødet i en foodprocessor eller riv det på et rivejern. Bland rugbrødet med mandler, sesam og krydderier. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og rist den midt i ovnen – vend rundt et par gange undervejs. Rugbrødet skal være godt tørt – tiden afhænger af brødets friskhed. Lad rug-dukkahen køle af på bagepapiret på en bagerist.
Kyllingekødboller
  • Rør det hakkede kød godt med citronskal, salt og peber. Tilsæt hytteost, æg og havregryn. Rør farsen godt igennem. Form farsen til små kødboller a ca. 1 spsk fars. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - ryst panden af og til, så kødbollerne bliver runde.
  • Vend æbler og de to slags selleri med citronsaft og salt. Anret æble-sellerisalat og lune kyllingekødboller på et fad. Server rug-dukkahen ved siden af, så man selv kan drysse på .
Ristning
  • 6-12 min. ved 200° - varmluft.
Tip
  • Du kan gemme rug-dukkahen i et glas med låg en uges tid.
Energiindhold for hele retten:

7198 kJ / 1720 kcal

Næringsindhold pr. 100g

393 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 29,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 41,8 % 9,7 g
Fedt: 28,3 % 3 g

Ingredienser

Rug-dukkah
250 g Rugbrød uden kerner
3 spsk Finthakkede mandler
1½ spsk Sesamfrø
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt koriander
¾ tsk Groft salt
Kyllingekødboller
300 g Hakket kyllingekød
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Hytteost
1 Æg
3 spsk Havregryn
25 g Smør
3 Rødkindede æbler i tynde både (ca. 350 g)
½ Knoldselleri i tynde stave (ca. 350 g)
6 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
2½ spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Pynt
Blade af bladselleri