Havrekager med rabarber

En lille sprød kage til kaffen. Eventyrlig og med et syrligt stænk af rabarber.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havrekager med rabarber

En lille sprød kage til kaffen. Eventyrlig og med et syrligt stænk af rabarber.

30 stk.

Opskriften gælder for 1 portion

  • 1 renset rabarber
  • 150 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 75 g havregryn (ca. 2 dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)

Fremgangsmåde:

Skær rabarberen i 1 cm tykke stykker. Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt havregryn og mel og rør dejen sammen. Form dejen til 30 kugler og læg dem på plader med bagepapir. Tryk kuglerne let flade og placer et stykke rabarber i hver kage. Bag havrekagerne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Kagerne spises samme dag - ellers bliver de bløde.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Hvid dessertvin på druen chenin blanc vil være dejlig. Prøv en coteaux du layon Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade