Helstegt urtekylling
60+ min

Helstegt urtekylling

Helstegt kylling med krydderurter, en rigtig god variant.
Bedømmelse (99 vurderinger)

Min bedømmelse:

Helstegt urtekylling

Helstegt kylling med krydderurter, en rigtig god variant.

Antal portioner
  • 1 kylling
  • ½ citron
  • ½ dl hakkede krydderurter, fx basilikum, purløg og persille
  • 1 tsk kinesisk sojasauce eller anden sojasauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand

Tilbehør

  • 240 g kogte brune ris, parboiled
  • 600 g dampede broccoli

Fremgangsmåde:

Rens, skyl og tør kyllingen. Riv citronskallen groft og skær citronen i både. Løsn skindet på brystsiden og kom halvdelen af citronskal og krydderurter ind under. Kom citronbådene ind i kyllingen og bind benene sammen. Læg kyllingen i et ovnfast fad og pensl med soja. Drys med salt, peber, resten af citronskallen og krydderurterne. Steg kyllingen midt i ovnen. Hæld vand ved efter ca. 45 min. og steg videre i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 70°.

Hæld skyen fra bradenpanden i en gryde (gennem en sigte). Tilsæt fløde, krydderurter, salt og peber og bring saucen i kog. Smag til. Server den stegte urtekylling sammen med sauce, ris og broccoli.

Stegetid

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,8 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 26 %
Print