Hjemmebagte tortillas
30 min

Hjemmebagte tortillas

Det lyder måske lidt besværligt at skulle bage sine egne tortillas, men det er umagen værd! De smager nemlig helt anderledes end de købte, bl.a. fordi der er majsmel i - og så er de både nemme og hurtige at lave.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hjemmebagte tortillas

Det lyder måske lidt besværligt at skulle bage sine egne tortillas, men det er umagen værd! De smager nemlig helt anderledes end de købte, bl.a. fordi der er majsmel i - og så er de både nemme og hurtige at lave.

8 store eller 16 små tortillas

Antal portioner
  • 150 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 15 g smør
  • 2 dl vand - lillefingervarmt

Fremgangsmåde:

Bland majsmel, hvedemel, salt og bagepulver. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt vand lidt ad gangen og saml dejen. Dejen må hverken være klistret eller tør. Del dejen i 8 eller 16 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 15 cm i diameter for de små og ca. 22 cm i diameter for de store). Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en af gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte. Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.

Tip

Er dejen blevet for tør, kan du tilsætte lidt mere vand.

  • Energiindhold for hele retten: 4980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 14 %
Print