Høne i asparges med estragon
60+ min

Høne i asparges med estragon

Start med at koge en høne... Klassisk forårbebuder lavet fra bunden - MUMS!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Høne i asparges med estragon

Start med at koge en høne... Klassisk forårbebuder lavet fra bunden - MUMS!

Antal portioner
  • lidt porrer
  • 1 gulerod
  • kviste af kruspersille
  • 1 renset høne på ca. 2,2 kg eller et par store kyllinger
  • 6 hvide peberkorn
  • 1 spsk groft salt
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk sukker
  • 1 kg skrællede hvide asparges
  • 1 kg rensede grønne asparges

Estragonsauce

  • 50 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 3½ dl hønsebouillon - fra hønen
  • ¼ liter vand fra aspargene
  • 2 æggeblommer
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk grofthakkede friske estragonblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

Tilbehør

  • 1 citron i både
  • 360 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lav en suppevisk af porre, gulerod og persille. Kom ingredienserne i lidt gazebind eller bind dem sammen med lidt bomuldssnor. Kom høne, suppevisk, peberkorn og salt i en gryde og fyld vand i så det lige dækker. Bring hønen i kog ved kraftig varme og under låg. Skru ned og kog hønen ved svag varme, og stadig under låg. Kog hønen til den er mør - ca. 1 time. Tag hønen op og pil kødet fra benene og skær det herefter i passende stykker. Hold det varmt. Si og skum suppen gem ca. 4 dl til saucen.

Bring vand, salt og sukker i kog. Skær aspargesene i passende stykker og kog dem i ca. 2 min. Tag dem op og hold dem varme. Gem ca. ¼ liter aspargesvand til saucen.

Estragonsauce

Smelt smørret ved svag varme og uden at det bruner. Pisk melet heri og tilsæt lidt efter lidt bouillon og aspargesvand. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Pisk æggeblommer, fløde og estragon sammen i en skål. Pisk lidt af saucen herover i og kom det tilbage i resten af saucen. Bring saucen til kogepunktet - men saucen må IKKE koge. Tilsæt hønsekød, asparges, salt og peber og varm det. Smag til og server straks sammen med godt brød eller nye kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 29 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Find en god hvidvin fra Poully-Fumé i Frankrig til denne lækre forårsret Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til asparges