Horn med smør

Velsmagende horn med smør, som er lette at lave. Gode når børn skal i køkkenet med forældre eller bedsteforældre.
Fryseegnet
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Horn med smør

Velsmagende horn med smør, som er lette at lave. Gode når børn skal i køkkenet med forældre eller bedsteforældre.

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 100 g smør
  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 50 g gær
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 400 g hvedemel (ca. 7 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og rør mælk, æg og gær ud heri. Tilsæt salt, sukker og mel (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt igennem. Del dejen i 2 portioner, og rul hver portion til en rund dejplade (ca. 25 cm i diameter). Del hver dejplade i 8 trekanter og rul dem til horn fra den brede ende. Læg hornene på plader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 10 min. Pensl med æg og bag hornene midt i ovnen.

Tip

Du kan tilberede horn med smør som pølsehorn. Læg en halv pølse på hver trekant inden den rulles sammen. Smør evt også 1 tsk ketchup eller ½ tsk ketchup og ½ tsk sød sennep på hver trekant.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 36 %
Print