Hummersuppe med fennikel og ost

Gæsternes favorit som forret til festen - Skøn suppe med tilbehør af flute med ostecreme.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hummersuppe med fennikel og ost

Gæsternes favorit som forret til festen - Skøn suppe med tilbehør af flute med ostecreme.

Antal portioner

Ostecreme

Hummersuppe

  • 12 friske jomfruhummerhaler med skal
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 1 stort finthakket hvidløgsfed
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 dl hvidvin, fx chardonnay
  • ¾ liter vand
  • 2 spsk koncentreret hummerfond, fx touch of taste
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 1 fennikel i tynde strimler
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • top af fennikler

Tilbehør

  • 125 g ristet flutes i tynde skiver

Fremgangsmåde:

Ostecreme

Skær forsigtigt skorpen af osten - skorpen skal ikke bruges mere. Skær osten i små tern og læg dem i en skål. Hæld cognac over og lad osten marinere tildækket på køkkenbordet i mindst ½ time. Blend osten til en glat creme - brug fx en stavblender. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Hummersuppe

Pil jomfruhummerhalerne - gem kødet til senere. Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde. Kom hummerskaller, løg, hvidløg og tomatpuré i olien og rist blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt hvidvin og kog til væsken er næsten væk. Tilsæt vand og hummerfond og kog i ca. 15 min. - uden låg. Si suppen og kom den tilbage i gryden sammen med cremefraiche, salt og peber. Bring atter suppen i kog og kom jomfruhummerhalerne i. Tag suppen af varmen og smag til. Hold suppen varm.

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits fennikelstrimlerne ca. 5 min. og drys med salt og peber.

Rist imens flutesskiverne sprøde på en brødrister.

Ved serveringen

Kom hummersuppen i varme dybe tallerkener, pynt med fennikeltop og server flute med ostecreme til.

Tips

Hummerfond kan nogle gange købes i større supermarkeder eller hos fiskehandleren.

I stedet for koncentreret hummerfond kan man bruge en god fiskefond.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 54 %
  • Alkohol: 5 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir, viognier Rhône, Frankrig

Det festligste vinvalg vil være en halvtør champagne med betegnelsen "sec". Alternativt en rigtig god hvidvin på druen viognier, helst fra Nordrhône Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til hummer