Hummus med grøntsagsstave
60+ min

Hummus med grøntsagsstave

Hummus er en velsmagende og mættende kikærtemos, som egner sig rigtig godt som et hurtigt mellemmåltid.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hummus med grøntsagsstave

Hummus er en velsmagende og mættende kikærtemos, som egner sig rigtig godt som et hurtigt mellemmåltid.

Antal portioner

Hummus - dagen før

  • 60 g tørrede kikærter (ca. ¾ dl)
  • ½ liter vand til iblødsætning

Hummus

  • ½ liter vand til kogning
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk olivenolie
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft
  • 1 lille knust hvidløgsfed
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 spsk Karolines Køkken® Kvark 0,3%

Grøntsagsstave

  • 2 persillerødder i stave
  • 1 rød peberfrugt i stave
  • 125 g grøn squash i stave

Fremgangsmåde:

Hummus - dagen før

Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål. Hæld dem over med vand og lad dem stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Hummus

Lad de udblødte kikærter dryppe af i en sigte - smid udblødningsvandet væk. Kom kikærterne i en gryde med kogende vand tilsat laurbærblad. Kog kikærterne ved svag varme og under låg i ca. 45 min., eller til de er møre. Tag 4 spsk kogevand fra og hæld resten af vandet fra kikærterne. Kom kikærterne i en skål og fjern laurbærbladet. Tilsæt det varme kikærtevand, olivenolie og resten af ingredienserne. Blend med en stavblender til hummusen er glat. Stil hummusen tildækket i køleskabet til den er kold.

Grøntsagsstave

Smag den kolde hummus til og server den sammen med grøntsagsstavene.

Tips

Når du alligevel er i gang, er det nemmere at lave en større portion hummus. Den kan holde sig i køleskabet i 4-5 dage. Lav fx 4 portioner hummus på én gang. Brug halvdelen koldt til dip eller pålæg. Lav kikærtefrikadeller af resten: Tilsæt 1 dl havregryn, 2 dl finthakket porre, lidt salt og peber. Form farsen til små frikadeller og steg dem gyldne i lidt rapsolie. Humussen kan også laves af skyllede kikærter fra dåse. Til en portion skal du bruge ca. ½ dåse = 120 g udblødte kikærter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 1890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 17 %
Print