Hyldeblomstmousse med jordbær

Fantastisk mousse som intensiverer sommerbærs smag. Et frisk alternativ til flødeskum.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hyldeblomstmousse med jordbær

Fantastisk mousse som intensiverer sommerbærs smag. Et frisk alternativ til flødeskum.

Antal portioner
  • 1 liter friske jordbær
  • 2 spsk flydende honning

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden til skum og rør æggeblommen heri. Varm hyldeblomstsaften i en gryde. Tag husblassen op af vandet og knug den let. Smelt husblassen i hyldeblomstsaften og rør det i flødeblandingen - i en tynd stråle. Pisk æggehviden stiv og vend den ned i flødeblandingen. Kom hyldeblomstmoussen i en skål og stil den tildækket i køleskabet i 2-3 timer.

Rens jordbærrene og del dem i mindre stykker. Vend dem sammen med honningen. Server hyldeblomstmoussen sammen med jordbærrene.

Tip

Moussen kan tilberedes dagen før.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

En moscato d'asit, som er en hvid, sød let perlende vin fra Norditalien, vil være dejlig til denne ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær