Panna cotta

Enkel flødedessert af italiensk oprindelse - god med frugtkompot.
Bedømmelse (100 vurderinger)

Min bedømmelse:

Panna cotta

Enkel flødedessert af italiensk oprindelse - god med frugtkompot.

Antal portioner

Hindbærsirup

  • 1 vaniljestang
  • 200 g frosne hindbær
  • 150 g rørsukker
  • 1½ dl vand

Pynt

  • Frisk bær, fx hindbær

Fremgangsmåde:

Varm langsomt fløden op i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang samt sukker. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flyt gryden fra varmen, fisk vaniljestangen op og tilsæt den udblødte husblas. Rør i cremen til husblassen er helt opløst. Hæld derefter cremen i 4 større eller 6 lidt mindre skåle eller forme - skyllet med koldt vand. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste og kan vendes ud.

Hindbærsirup

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog hindbær, rørsukker, vaniljekorn og -stang samt vand i en gryde i ca. 5 min. Hæld bærrene i en sigte over en skål. Skyl gryden og kom saften tilbage heri og bring det i kog. Kog saften ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. - eller til der er ca. 1½ dl sirup tilbage.

Ved servering

Vend desserterne ud og anret dem med lidt sirup. Pynt med bær.

Enkel flødedessert af italiensk oprindelse - om sommeren god og frisk med kompot af rabarber eller anden frugt. Om vinteren kan kompotten klares på basis af frossen frugt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 59 %
Print