Ingefærkaramel med valnødder

Lækre hjemmelavede karameller.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ingefærkaramel med valnødder

Lækre hjemmelavede karameller.

4 karameller pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 dl valnøddekerner
  • 100 g smør
  • ¾ dl lys sirup
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk stødt ingefær

Fremgangsmåde:

Rist valnødderne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist dem i ca. 2 min. ved jævn varme. Hak dem groft. Lad smørret smelte i panden. Tilsæt sirup, sukker og ingefær. Bring det i kog ved jævn varme og kog det i 4-5 min. - eller til det bliver gyldenbrunt. Bland nødderne i og vend karamellen ud på et stykke bagepapir. Lad det køle af og skær det i passende bidder.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 71 %
Print