Små æbletærter med ingefær og saltkaramel
1 timer

Små æbletærter med ingefær og saltkaramel

Små skønne tærter i sprød dej med fyld af ingefærkrydrede æbler og en let karamelflødeskum med et strejf af salt.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små æbletærter med ingefær og saltkaramel

Små skønne tærter i sprød dej med fyld af ingefærkrydrede æbler og en let karamelflødeskum med et strejf af salt.

Antal portioner
  • 2 æbler i små tern, fx ingrid marie (ca. 200 g)
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 6 plader frossen, optøet butterdej (ca. 450 g)
  • 1 sammenpisket æg
  • 25 g mandelflager

Fremgangsmåde:

Bring piskefløde og sirup i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det ved svag varme og under omrøring i 5-6 min. Tilsæt smør og flagesalt og rør karamelsaucen glat. Stil den til side og lad den køle af.

Bland æbletern med rørsukker og ingefær og vend halvdelen af den afkølede karamelsauce i. Rul hver plade butterdej ud til et kvadret (ca. 19 x 19 cm). Fordel æblefyldet på dejpladerne. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så fyldet ikke kan løbe ud. Form dem til runde"pakker" og stil dem med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir. Skær med en skarp kniv et lille kryds i midten af hver kage. Pensl med æg og drys med mandelflager. Bag kagerne midt i ovnen til de er gyldne og sprøde og lad dem køle af på en bagerist.

Pisk fløden til et let skum. Vend med let hånd det resterende saltkaramel i flødeskummet så der dannes et slør af karamel. Server karamelflødeskummet til de lune æbletærter.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for stødt ingefær kan du også bruge kanel eller kardemomme.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 60 %
Print