American apple pie
60+ min

American apple pie

"As American as apple pie", siges det. Server et stykke lun apple pie med iskold flødeskum, der ikke er pisket helt stift, eller, som man ofte gør i USA, med en kugle vaniljeis – ovenpå, ikke ved siden af!
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

American apple pie

"As American as apple pie", siges det. Server et stykke lun apple pie med iskold flødeskum, der ikke er pisket helt stift, eller, som man ofte gør i USA, med en kugle vaniljeis – ovenpå, ikke ved siden af!

8 stykker pr. tærte

Antal portioner

Mørdej

  • 275 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 175 g koldt smør
  • ½ sammenpisket æg
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 6 syrlige store madæbler, fx belle de boskoop (ca. 1 kg)
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 1 tsk stødt kanel eller stødt kardemomme
  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 75 g lyse rosiner

Pynt

  • 2 tsk sukker

Hertil

Fremgangsmåde:

Mørdej

Smuldr smørret ned i melet til det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med æg og vand. Form dejen til en firkant (15 x 10 x 2 cm), pak den ind i film og læg den i køleskabet i mindst 1 time. Skær 2/3 af dejen fra og rul det ud på et meldrysset bord til ca. 30 cm i diameter. Kom dejen i en tærteform (ca. 24 cm i diameter) eller en springform. Rul resten af dejen ud til en plade, der skal danne låg.

Fyld

Skræl æblerne, halvér dem og befri dem for kernehus. Skær dem i skiver og læg dem i en skål. Bland rørsukker, kanel og maizena og vend æblerne godt med denne blanding samt rosiner. Hæld fyldet i formen. Skær dejpladen til, så den passer til formen, læg den over fyldet og pres dejen godt sammen i kanterne. Form kanten til en smuk, bølget kant med fingrene. Pensl pien med koldt vand og drys med lidt sukker.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Kagen kan fryses bagt - Lad den tø på køkkenbordet og lun den. Kagen kan også fryses ubagt - Lad den tø på køkkenbordet og bag den - til den er gylden og sprød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 39 %
Print