Bagt æblekage
Bedømmelse (4)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Bagt æblekage

Så er det med at få inviteret gæster til havens nedfaldsfrugter - de vil elske det.

Antal portioner

Dej

  • 150 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (3 dl)
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme (1 spsk)

Fyld

  • 1 kg syrlige æble, fx elstar
  • 100 g sukker (1 14 dl)
  • 75 g smør

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

  • 12 liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18% eller ¼ liter piskefløde - pisket til flødeskum

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet, til blandingen ligner revet ost. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Fyld

Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehuset og skær æblerne i tykke både. Smelt sukkeret i en pande ved svag varme. Rør ikke i sukkeret, før det er smeltet og lysebrunt. Tilsæt smør og rør det sammen med sukkeret. Vend æblestykkerne i karamellen til de er gyldne, og læg dem derefter i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter). Hæld karamellen over æblerne og lad dem køle af. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter), og læg den som et låg over fyldet. Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt. Bag tærten midt i ovnen.

Server den lun, pyntet med sigtet flormelis.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 58 %
  • Alkohol: 0 %