Iskaffe
15 min

Iskaffe

ahhh....dejligt læskende, især på en varm sommerdag.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Iskaffe

ahhh....dejligt læskende, især på en varm sommerdag.

Antal portioner
  • 1½ dl kold espressokaffe - eller stærk kaffe
  • ½ spsk muscovadosukker
  • ¼ liter minimælk
  • 5 isterninger
  • ¼ liter vaniljeflødeis

Fremgangsmåde:

Hæld den kolde kaffe i et blenderglas og tilsæt sukker, mælk og isterninger. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek. Tilsæt flødeisen og blend i yderligere ca. 20 sek. Smag til. Hæld iskaffen i kolde glas og kom en langskaftet ske i hver. Server straks.

Tip

Denne iskaffe er meget læskende og ikke så cremet. Du kan lave en mere fyldig og dessertagtig version ved at bruge samme mængde kaffe og sukker men 1 dl mælk, 3 isterninger og 4 dl vaniljeflødeis.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 1580 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 35 %
Print