Janssons fristelse med laks

En nordisk inspireret opskrift med masser af smag af og kraft. Den gravad laks smager fantastisk sammen med porrer, kartofler og dild bagt i ovn med fløde og rasp.
Fryseegnet
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Janssons fristelse med laks

En nordisk inspireret opskrift med masser af smag af og kraft. Den gravad laks smager fantastisk sammen med porrer, kartofler og dild bagt i ovn med fløde og rasp.

Antal portioner

Pynt

  • strimler af porrer

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde strimler. Skær porrerne i tynde strimler. Hak laksen groft. Lad fedtstoffet blive varm i en pande ved kraftig varme, men uden at brune. Svits porrerne til de bliver bløde. Smør et ovnfast fad. Bland kartofler, porrer, laks, salt og dild og fordel blandingen i fadet. Hæld fløden over og drys med rasp. Bag midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Tips

Lad retten tø i køleskabet. Hæld 2 dl mælk over og varm retten i ovnen ca. 15 min. ved 200º.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,7 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 56 %
Print