Jomfruhummerhaler med tomatmayonnaise

Flot og festlig lille forret med et nordisk præg.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jomfruhummerhaler med tomatmayonnaise

Flot og festlig lille forret med et nordisk præg.

Antal portioner

Tomatmayonnaise

  • 1 liter vand
  • 4 modne tomater
  • 1 dl sødmælk
  • ½ lille hvidløgsfed
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk stærk sennep (fx taffelsennep)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1¼ dl rapsolie
  • 1 kg rå jomfruhummerhaler
  • ½ liter vand
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 5 stilke og kviste af frisk kørvel

Pynt

  • kviste af frisk kørvel

Tilbehør

  • 200 g ristet lyst brød

Fremgangsmåde:

"Tomatmayonnaise"

Bring vandet i kog i en gryde. Skær imens et lille kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i det kogende vand i ca. 15 sek. Tag tomaterne op med en hulske. Træk skindet af og del tomaterne i kvarte. Skrab kernerne ud med en teske og skær tomatkødet i små tern. Kom mælk, hvidløg, citronskal, -saft, sennep, salt og peber i en blender. Blend ved jævn hastighed i ca. 1 min. Tilsæt derefter, mens blenderen kører ved hurtigste hastighed, olien i en tynd stråle. Vend tomatternene i "mayonnaisen" og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Pil hummerhalerne - lad haleviften blive på. Fjern evt. den sorte tarm. Bring imens vand, citronsaft, salt og kørvel i kog i en gryde. Tilsæt hummerhalerne og tag gryden af varmen. Lad hummerhalerne stå - under låg i ca. 2 min. Lad hummerhalerne dryppe af i et dørslag.

Tip

Hummerhalerne kan også koges med skal. Kom halerne i 1 liter krydret, kogende vand. Bring atter vandet i kog - under låg. Tag gryden af varmen og lad hummerhalerne stå, stadig under låg, i ca. 2 min. - pil dem ved bordet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 53 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Tør og aromatisk hvidvin på sauvignon blanc-druen vil være dejlig til retten. Find gerne en sancerre eller en poully-fumé Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til tomat