Julesalat med røget ørred, pink grape og mormorfløde
45 min

Julesalat med røget ørred, pink grape og mormorfløde

Vi kommer hele smagspaletten rundt med denne salat: let bitterhed fra grapefrugt og julesalat, syrligt fra sherryeddiken, sødt fra mormordressingen og salt og umami fra den røgede ørred.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Julesalat med røget ørred, pink grape og mormorfløde

Vi kommer hele smagspaletten rundt med denne salat: let bitterhed fra grapefrugt og julesalat, syrligt fra sherryeddiken, sødt fra mormordressingen og salt og umami fra den røgede ørred.

Antal portioner

Mormorfløde

  • 300 g rugbrød uden kerner
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 2 julesalat skåret i tynde både på langs (ca. 300 g)
  • 2 hjertesalat plukket i blade og skåret på langs (ca. 400 g)
  • 500 g varmrøget laks eller ørred
  • 2 avocadoer i tynde både (ca. 300 g)
  • 400 g grapefileter - af 4 røde grapefrugter

Pynt

  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Mormorfløde

Bland fløde, eddike, sukker, salt og peber i en skål og stil fløden tildækket i køleskabet i mindst 15 min., til den tykner. Smag til.

Skær rugbrødet i tynde skiver (ca. 1 mm) og del det i mindre bidder. Læg rugbrødsskiverne på plader med bagepapir og pensl med olivenolie. Drys med salt og bag rugbrødet sprødt øverst og nederst i ovnen.

Anret julesalat og hjertesalat på et stort fad. Del den røgede fisk i mundrette stykker og kom dem på salaten sammen med grapefrugt og avocado. Dryp mormorfløden over salaten. Stik nogle af de sprøde rugbrødsflager ned i salaten, så de står som små sejl. Server resten af det sprøde rugbrød ved siden af.

Bagetid

15-20 min. ved 175° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 48 %
Print