Kalkunbryst med persille
60+ min

Kalkunbryst med persille

Med denne opskrift på kalkunbryst med persillefår du en lækker ret med magert kød og velsmagende sovs. Glæd dig til at sætte tænderne i denne ret.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunbryst med persille

Med denne opskrift på kalkunbryst med persillefår du en lækker ret med magert kød og velsmagende sovs. Glæd dig til at sætte tænderne i denne ret.

Antal portioner
  • 2 bundter kruspersille
  • 1 kalkunbryst
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • bomuldssnor

Tilbehør

  • 400 g broccoli
  • 200 g sukkerærter
  • 320 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Pluk persillen i små kviste, skyl og tør dem godt. Læg kalkunbrystet på den "glatte" side og skær en lomme i den tykke del af kødet. Fyld lommen med persillekviste og drys med salt og peber. Bind bomuldsgarn om kalkunbrystet 7-8 steder, så det holdes sammen til en lille steg.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 3 min. i alt). Drys med salt og peber. Tilsæt vand og steg kalkunbrystet ved svag varme og under låg ca. ½ time - vend af og til. Tag stegen op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Hæld saucen i sauterpanden med stegesky. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Jævn evt. saucen og smag til.

Ved serveringen

Skær stegen i skiver - fjern bomuldsgarnet efterhånden. Anret kødet på et fad sammen med grøntsagerne. Kom sauce og ris i hver sin varme skål.

Mad til i morgen

Er der kalkunbryst tilovers, så spis det koldt med et tilbehør af fx kartofler med smeltet ost - se link.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 21 %
Print