Kalkunbryst og søde kartofler
60+ min

Kalkunbryst og søde kartofler

Thanks giving er en stor fest i USA og man kan jo godt lade sig inspirere lidt.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunbryst og søde kartofler

Thanks giving er en stor fest i USA og man kan jo godt lade sig inspirere lidt.

Antal portioner

Tranebærkompot

  • 350 g tranebær
  • 150 g sukker (1¾ dl)
  • 1 dl vand

Kartoffelfad

  • 750 g melede kartofler i tynde skiver
  • 3 finthakkede skalotteløg
  • 750 g søde kartofler i halve, tynde skiver
  • 2¼ tsk groft salt
  • 100 g smør - smeltet
  • 4 spsk rasp

Tilbehør

  • 600 g haricots verts

Fremgangsmåde:

Tranebærkompot

Kom tranebær og sukker i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog frugten ved svag varme og under låg i ca. 1 min., til bærrene er revnede - knus evt. de sidste let. Tilsæt vand og lad bærrene trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Smag til.

Kartoffelfad

Fordel ingredienserne lagvis i et ovnfast fad (ca. 4 x 24 x 24 cm) i nævnte rækkefølge: Halvdelen af kartofler, løg, søde kartofler og ca. 1 tsk af saltet. Læg resten af grøntsagerne i fadet, hæld smeltet smør over og drys med rasp og resten af saltet.

Mos smør og skimmelost sammen. Skær en lomme på langs i den tykke del af kalkunbrystet. Fyld ca. 2/3 af ostefyldet i lommen sammen med bønnerne. Luk godt med kødnåle. Smør resten af osteblandingen på brystet. Læg kalkunbrystet på ovnens rist og stil kartoffelfadet ved siden af. Kom vandet i en lille bradepande og stil den under kalkunbrystet. Steg kalkunbryst og kartofler midt i ovnen. Lad kalkunbryst og kartoffelfad hvile tildækket i ca. 15 min.

Si imens stegeskyen og mål den. Kom skyen i en tykbundet gryde. Tilsæt vand eller kog ind - 1 dl i alt. Tilsæt mælkesauce og salt. Bring saucen i kog og smag til.

Stegetid

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 23510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 36 %
Print