Kålsalat med kylling i hoisinsauce

Kålen bliver suppleret af nudler og kyllingekød der bliver saftigt og lækkert af den indkogte let karamelliserede hoisinsauce. På toppen af salaten er der sprødt stegt kyllingeskind.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kålsalat med kylling i hoisinsauce

Kålen bliver suppleret af nudler og kyllingekød der bliver saftigt og lækkert af den indkogte let karamelliserede hoisinsauce. På toppen af salaten er der sprødt stegt kyllingeskind.

Antal portioner

Limedressing

Sprødt kyllingeskind

  • 700 g kyllingeoverlår
  • ½ tsk groft salt
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 dl hoisinsauce (kinesisk sødsalt sojasauce)
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g afkølede, kogte glasnudler (af 100 g rå)
  • 400 g fintsnittet hvidkål eller spidskål
  • 4 gulerødder i tynde stave (ca. 200 g)
  • 1 dåse afdryppede vandkastanjer i tynde skiver (ca. 140 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Limedressing

Vend skyren med lime, honning, chili og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Sprødt kyllingeskind

Skyl og tør kyllingelårene. Pil kyllingeskindene af og læg dem på en plade med bagepapir. Glat skindene godt ud og drys med salt. Læg et stykke bagepapir og en bageplade ovenpå. Rist skindene midt i ovnen. Lad de stegte skind køle af på køkkenrulle og hak dem i stykker.

Skær imens kyllingekødet af benene og derefter i strimler (ca. 500 g kød). Lad olien blive varm i en pande. Steg kødet ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt hoisinsauce og salt og steg, under omrøring, i yderligere ca. 2 min..

Klip nudlerne i mindre stykker og bland dem rigtig godt med hvidkålen. Tilsæt limedressing, gulerødder, vandkastanjer og salt og vend godt rundt.

Kom kålsalaten i et stort fad. Fordel det stegte kyllingekød i hoisinsauce på kålen og drys med koriander og sprødt kyllingeskind.

Ristning af kyllingeskind

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 30 %
Print