Karrygryde med chili og gule beder

Karrygryde med chili og gule beder

30 min
Karrygryde med chili - en opskrift fuld af farver og dejlig smag. En lynhurtig ret med både rodfrugter, æbler og brombær. Skøn gryderet, hvor det hele er bundet sammen af karrysauce og serveret med ris....uhm!
https://www.arla.dk/opskrifter/karrygryde-med-chili-og-gule-beder/

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits beder og porrer i ca. 3 min.
  • Tilsæt karrysauce, wokstrimler, chili og salt. Bring retten i kog under omrøring og tilsæt æbler.
  • Tag karrygryden af varmen og lad den trække under låg i ca. 3 min. Smag til.
  • Kom karrygryden i en varm skål og drys med brombær, porretop og chili. Server sammen med nykogte ris.

Er det svært at skaffe beder, så kan du nemt erstatte dem med gulerødder.

Energiindhold for hele retten:

9506 kJ / 2272 kcal

Næringsindhold pr. 100g

436 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 21,8 % 5,6 g
Kulhydrat: 53,1 % 13,6 g
Fedt: 25,1 % 3 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

20 g Smør
2 Gule beder i halve tynde skiver (ca. 200 g)
3 Porrer i ringe (ca. 300 g)
½ liter Karrysauce
400 g Wokstrimler af okseklump
1 Rød chilipeber i tynde ringe (ca. 3 spsk)
1 tsk Groft salt
2 Æbler i små tern, fx gråsten (ca. 350 g)
125 g Skyllede brombær
Pynt
Finhthakket porretop og rød chilipeber i tynde ringe
Tilbehør
240 g Basmatiris - koges