Karrykrydret broccolisuppe med fisk

Prøv en cremet fyldig broccolisuppe som får sin fylde fra bl.a. banan og bulgur.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karrykrydret broccolisuppe med fisk

Prøv en cremet fyldig broccolisuppe som får sin fylde fra bl.a. banan og bulgur.

Antal portioner
  • 450 g broccoli i buketter og stokken i grove stykker
  • 1½ spsk grøn karrypasta
  • 1 zittauerløg i grove stykker
  • 4 spsk skyllet bulgur
  • 1 banan i grove stykker
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 400 g hvid fiskefilet i mundrette bidder, fx sandarter, skrubbe eller rødspætte

Tilbehør

  • 240 landbrød

Fremgangsmåde:

Tag ca. 100 g af de mindste broccolibuketter fra. Lad karrypastaen blive varm i en tykbundet gryde. Tilsæt løg, bulgur, banan og resten af broccolien og svits det i karrypastaen i ca. 1 min. Kom bouillon i og kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Blend suppen glat, fx med en stavblender.

Bring broccolisuppen i kog under omrøring. Tilsæt fiskebidder og broccolibuketter - gem lidt buketter til pynt. Tag gryden af varmen og lad suppen trække ca. 3 min. uden låg. Smag til.

Ved serveringen

Fordel suppen i varme portionsskåle. Server med fraiche og brød.

Tip

Ved at lade suppen stå uden låg, bevarer broccolibuketterne den friske grønne farve, fremfor at blive olivenfarvede.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Til denne krydrede suppe skal serveres en fyldig, aromatisk hvidvin. Prøv en gewürztraminer fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til thaimad