Karryris med kylling

Karryris med kylling er en fedtfattig opskrift med magert kyllingebryst, lækre grøntsager, krydret karry og dejlige rejer. Glæd dig til at nyde denne ret med masser af smag.
Bedømmelse (38 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karryris med kylling

Karryris med kylling er en fedtfattig opskrift med magert kyllingebryst, lækre grøntsager, krydret karry og dejlige rejer. Glæd dig til at nyde denne ret med masser af smag.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 275 g kyllingeinderfileter i 3 cm stykker
  • ¼ tsk groft salt
  • 2½ tsk ostindisk karry
  • 5 dl basmatiris
  • 3 zittauerløg
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • 1 grøn squash i små tern
  • 2 gule peberfrugter i store tern

Tilbehør

  • 150 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde. Steg kyllingekødet under omrøring i ca. 3 min. Tag kødet op, drys med salt og lad det hvile tildækket.

Smelt resten af smørret i stegegryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits ris og løg ca. 2 min. og kom bouillon og salt i. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Skru op til kraftig varme og vend squash og peberfrugter i. Tag gryden af varmen, når retten damper, og lad den trække under låg i ca. 10 min. Vend kyllingekødet i og varm retten igennem. Smag til. Lad rejerne dryppe af. Kom retten i en varm skål og server iskold yoghurt og rejer til.

Tip

I stedet for basmatiris kan man anvende løse, parboiled ris. Så er kogetiden ca. 12 + 12 min.

Mad til i morgen

Er der karryris tilovers, så fyld dem i usødede pandekager sammen med revet ost. Varm pandekagerne i ovnen og server dem sammen med kold yoghurt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 19 %
Print