Kartoffel- og aspargessalat med basilikumcreme

Frisk kold forret med salat af nye kartofler og asparges så man virkelig kan smage at sommeren er på vej.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffel- og aspargessalat med basilikumcreme

Frisk kold forret med salat af nye kartofler og asparges så man virkelig kan smage at sommeren er på vej.

Antal portioner
  • ½ kg små, faste kartofler
  • 1 bundt grønne asparges

Basilikumcreme

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne. Knæk aspargesenderne af. Skær aspargesene i stykker på ca. 5 cm. Kom kartoflerne i en kasserolle med kogende, letsaltet vand. Læg låg på og bring vandet i kog. Kog 4-5 minutter og tilsæt aspargesene. Sluk for varmen og lad gryden stå med låg på eftervarmen i 5 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte og lad kartofler og asparges afkøle let eller helt, hvis de skal serveres kolde.

Basilikumcreme

Kom basilikum og fraiche i en foodprocessor, og kør til cremen er helt glat. Smag den til med lidt citronsaft eller hvid balsamico samt salt og peber. Tag aspargeshovederne fra og vend resten af asparges og kartofler med basilikumcremen. Anret på et fad eller tallerkener og fordel aspargeshovederne over.

Tips

Enkel forret eller fint tilbehør til kalv eller kylling. Kan serveres både lun og kold.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 18 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Den oplagte vin til denne lette ret er en hvidvin på druen sauvignon blanc, helst fra Europa og gerne en sancerre eller poully-fumé Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til asparges