Kartoffelfad med ansjoser
60+ min

Kartoffelfad med ansjoser

Kartoffelfad med ansjoser er en ret med masser af smag. Anjoserne bages i ovn, med en lækker porreblandning, kartofler og mælkesauce. En dejlig ret - prøv den.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelfad med ansjoser

Kartoffelfad med ansjoser er en ret med masser af smag. Anjoserne bages i ovn, med en lækker porreblandning, kartofler og mælkesauce. En dejlig ret - prøv den.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 porrer i halve ringe (ca. 200 g)
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 glas rensede ansjoser
  • 1 kg melede kartofler i tynde skiver
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk rasp

Pynt

  • fintsnittet grøn porrer

Fremgangsmåde:

Smelt halvdelen af smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner (gem resten til smørklatter). Svits porrer og løg i ca. 1½ min. Lad ansjoserne dryppe af i en sigte. Læg kartofler lagvis med ansjoser, porreblanding, salt og peber i et smurt ovnfast fad (ca. 17 x 26 cm). Rør sauce og mel sammen og hæld det over kartoffelfadet. Kom smørklatter på og drys med rasp. Bag retten midt i ovnen.

Tip

Retten kan bages i mikrobølgeovn. Tilbered retten som ovenfor, men i en dyb skål (ca. 3½ liter). Dæk skålen løst med plastfilm (egnet til mikrobølgeovn). Bag retten i ca. 10 min. ved nytteeffekt 600-700 watt. Derefter ca. 35 min. ved nytteeffekt 300-350 watt. Lad retten hvile tildækket i ca. 5 min.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8335 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 28 %
Print