Kartoffelmedaljer
60+ min

Kartoffelmedaljer

Kombinationen af sprød og blød kartoffel giver medaljerne en lækker og overraskende drejning.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelmedaljer

Kombinationen af sprød og blød kartoffel giver medaljerne en lækker og overraskende drejning.

Antal portioner
  • 4 store bagekartofler (ca. 850 g)
  • ½ knoldselleri i grove stykker
  • ½ pastinak i grove stykker
  • 1 liter vand
  • 3 små hakkede fed hvidløgsfed
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk smeltet smør
  • 25 g fintrevet parmesanost

Pynt

  • havsalt og groftkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær enderne af. Kom kartoffelender, selleri og pastinak i en gryde med kogende vand og kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra, tilsæt hvidløg, salt og peber og mos grøntsagerne. Smag til og del mosen i 2 portioner.

Skær midterstykkerne af kartoflerne i papirtynde skiver. Læg, på en plade med bagepapir, ca. 1/3 af kartoffelskiverne taglagt i 8 små cirkler. Fordel en portion mos på de 8 cirkler og derefter en gang skiver, en gang mos og til sidst en gang skiver. Pensl det øverste lag med fedtstof og bag kartoffelmedaljerne midt i ovnen. Drys de varme kartoffelmedaljer med revet ost.

Tip

Kartoffelmedaljerne kan laves et par timer i forvejen og lunes lige inden serveringen.

Bagetid for kartofler

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 18 %
Print