Kartoffelsuppe med kartoffelspyd

Peberrod og bacon giver suppen karakter, mens cremefraiche bidrager med friskhed og fylde.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsuppe med kartoffelspyd

Peberrod og bacon giver suppen karakter, mens cremefraiche bidrager med friskhed og fylde.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 5 zittauerløg i grove stykker (ca. 250 g)
  • 750 g skrællede melede kartofler i grove stykker
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl brøndkarse (ca. 1 potte)
  • 1 spsk groft salt

Kartoffelspyd

  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 12 pillede, kogte små kartofler (ca. 400 g)
  • 4 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 10 g smør
  • 1 dl høvlet frisk peberrod

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til de er møre. Kom brøndkarse (gem lidt til pynt) og salt i suppen og blend den.

Kartoffelspyd

Del imens baconskiverne midt over. Rul et stykke bacon om hver kartoffel og fordel dem på de tynde spyd. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kartoffelspyddene ved jævn varme i ca. 15 min., eller til bacon og kartofler er gyldne - vend dem af og til.

Kom fraiche i kartoffelsuppen lige inden serveringen. Varm suppen op til kogepunktet under let piskning. Tag gryden af varmen, tilsæt peberrod og smag til.

Hæld suppen i varme dybe tallerkener. Pynt med brøndkarse og server kartoffelspyd og høvlet peberrod til.

Tips

Kan fryses uden kartoffelspyd.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Et godt vinvalg til denne lækre suppe er en fyldig hvidvin på riesling-druen, fx fra Alsace og gerne en grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges