Konfektkager

- består af marcipanbunde og mørk chokoladeganache - mums! Kagerne kan laves i god tid.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Konfektkager

- består af marcipanbunde og mørk chokoladeganache - mums! Kagerne kan laves i god tid.

Ca. 60 kager

Antal portioner

Fyld

2 kagebunde

  • 4 æggehvider
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 125 g fintrevet ren, rå marcipan
  • 150 g smuttede, finthakkede mandler
  • 1 tsk hvedemel

Fremgangsmåde:

Fyld

Kog fløden op i en tykbundet gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i fløden. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Stil cremen i køleskabet til den stivner, ca. 4 timer.

2 kagebunde

Pisk hviderne stive. Pisk sukkeret i lidt efter lidt. Bland marcipan, mandler og hvedemel sammen med en gaffel og vend blandingen i de stiftpiskede hvider. Tegn en firkant på et stykke bagepapir (ca. 20 x 30 cm) og smør det med smeltet smør. Fordel halvdelen af dejen på denne firkant og bag midt i ovnen. Vend den færdigbagte kagebund ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Bag den anden halvdel af dejen. Lad bundene køle af.

Fordel fyldet mellem de 2 bunde. Læg kagen i fryseren i ca. 2 timer. Skær den ud i kager på størrelse med konfekt, ca. 60 stk. Kagerne må godt være let frosne ved serveringen. Lad dem eventuelt ledsage af frugt som friske dadler, clementiner eller ananaskirsebær.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 150° - traditionel ovn.

Tip

Hvis fyldet ikke vil stivne, kan det piskes let op.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 52 %
Print