Krabbekløer med aioli-flødeskum

Smovse, smovse.....krabbekløerne smager fantastisk lækkert, især sammen med en god kraftig dip. Og så er det bare hyggeligt at samles om mad, hvor man hver især selv skal gøre lidt at arbejdet.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krabbekløer med aioli-flødeskum

Smovse, smovse.....krabbekløerne smager fantastisk lækkert, især sammen med en god kraftig dip. Og så er det bare hyggeligt at samles om mad, hvor man hver især selv skal gøre lidt at arbejdet.

Antal portioner

Aioli-flødeskum

Kogning af krabbekløer

  • 4 liter vand
  • 1 citron i skiver
  • 5 friske dildkviste
  • 2 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 tsk sukker
  • 1½ spsk groft salt
  • 12 rensede krabbekløer (ca. 1¾ kg)
  • 16 skiver italienske flutes (ca. 150 g)
  • 2 spsk hakkede friske dildkviste
  • ¼ tsk havsalt

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • citroner i både

Fremgangsmåde:

Aioli-flødeskum

Bland fløden med hvidløg, sennep, citronsaft og salt. Pisk fløden til et let skum og stil det tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - det må gerne smage godt af hvidløg.

Kogning af krabbekløer

Bring vand tilsat citron, dild og krydderier i kog i en stor gryde. Kom krabbekløerne i kogelagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld lagen fra krabbekløerne og lad dem køle lidt af. Bank på skallerne, fx med en hammer, så skallerne revner, men ikke går alt for meget i stykker.

Rist fluteskiverne og drys dem med dild og salt. Anret de lune eller kolde krabbekløer på en bund af dildkviste og server dem med aioli-flødeskum og ristede fluteskiver. Brug evt. hummergafler eller lignende til at få krabbekødet ud af kløerne.

Tip

Kan du få fat i hele taskekrabber, er det at foretrække, da du spiser hele dyret og ikke kun dele af det. Men de kan være svære at skaffe. Se på youtube hvordan du tilbereder de hele krabber.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 60 %
Print