Kransekage
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Kransekage

Dåb, student, jubilæum, nytår - kransekagen egner sig til adskillige festlige lejligheder.

Antal portioner
  • 500 g ren, rå marcipan
  • 100 g sukker
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • flormelis til udrulning

Glasur

  • 150 g flormelis
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 12 tsk hvidvinseddike

Pensling

  • smør - smeltet
  • rasp

Ælt marcipan, sukker og æggehvider sammen - dejen er klistret. Del dejen i 2 og rul hver portion ud i 8 stænger, ca 1½ cm tykke - rul med flormelis på hænder og bord. Smør de 8 mindste kransekageringe med smør og drys dem med fint rasp. (Brug fx tvebakker som du rasper gennem en sigte). Læg marcipanstængerne i kransekageringene og stil dem på en bageplade. Stil bagepladen på endnu en plade og bag kransekageringene midt i ovnen.

Glasur

Rør flormelis, æggehvide og eddike sammen til en tyk og sej glasur. Fyld den i et papirkræmmerhus eller plasticpose og klip et lille hul. Sprøjt kransekagerne som på billedet eller find selv på et andet mønster.

Tips

Tør kransekageringene af med køkkenrulle mellem hver bagning og gentag med smør og rasp - vask ikke ringene af i sæbe.

Du kan også bage kransekageringene uden forme. Form stængerne til ringe - mindste stang skal være 14 cm lang. Øg hver stang med 2 cm - se nedenfor. Stil dem på en plade med bagepapir. Stil bagepladen på endnu en plade og bag kransekageringene midt i ovnen - til de er gyldne.

Størrelse og vægt på ringene

14 cm - 20 g marcipan

16 cm - 26 g

18 cm - 32 g

20 cm - 38 g

22 cm - 44 g

24 cm - 50 g

26 cm - 56 g

28 cm - 62 g

Kransekage smager dejligt sammen med en sød champagne eller en champagnelikør af 1½ dl orangelikør og 2 flasker tør champagne.

Bagetid

6-8 min. ved 250°.

Tips

Frysetip: Kan fryses uden glasur.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 14630 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 34 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: