Kransekagetoppe med pistacie

Prøv disse lækre pistaciekransekager lavet på hjemmelavet pistaciemasse.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kransekagetoppe med pistacie

Prøv disse lækre pistaciekransekager lavet på hjemmelavet pistaciemasse.

16 stk

Antal portioner

Pistaciefyld

Kransekagetoppe

  • 250 g ren, rå marcipan
  • 1¼ spsk æggehvider
  • 4 spsk sukker
  • ½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Pistaciefyld

Hak pistacienøddekernerne. Smelt smørret ved kraftig varme men uden at det bruner. Tilsæt nødder og de øvrige ingredienser. Lad fyldet koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min, eller til det har samlet sig til en blød masse. Lad pistaciefyldet køle af.

Kransekagetoppe

Ælt marcipanen sammen med æggehvide, sukker, limeskal og pistaciefyld - dejen er lidt klistret. Brug en spiseske til at sætte toppe af kagemasse på en plade med bagepapir. Læg endnu en bageplade under og bag toppene midt i ovnen. Tag kransekagetoppene ud når de er gyldne og lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 9 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,1 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 49 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Et festligt glas vin til denne søde bid vil være et glas asti spumante (asti) eller den mindre mousserende, lidt sødere moscato d'asti Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær