Krydret paella
Bedømmelse (8)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Krydret paella

Skøn spansk klassiker - velegnet til når der skal laves mad til mange.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 50 g chorizopølser i kvarte, tynde skiver
  • 4 dl løse ris, parboiled (ca. 320 g)
  • 6 dl grønsagsbouillon
  • 12 tsk safrantråde
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g torskefileter i små tern
  • 2 små røde peberfrugter i korte strimler (ca. 250 g)
  • 200 g frosne, optøede rejer med skal
  • 200 g fine ærter
  • 200 g Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg - afdryppede

Tilbehør

  • både af citroner

Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og chorizopølse i ca. 2 min. Tilsæt ris og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt bouillon, safran, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt fisk, peberfrugt, rejer og ærter og lad det koge ved svag varme i yderligere ca. 5 min. - vend forsigtigt af og til. Kom osten ned i paellaen. Smag til og server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %
  • Alkohol: 0 %

Albariño Rías Baixas, Spanien

Det bedste vinvalg vil være en hvidvin på albariño-druen, fx fra Rías Baixas i Spanien. Alternativt en hvid rioja eller en god cava "brut" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad