Krydret pizza med hvidløgsdressing og salat
60+ min

Krydret pizza med hvidløgsdressing og salat

En fyldig pizza med med frisk salat og dressing - velbekomme.
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret pizza med hvidløgsdressing og salat

En fyldig pizza med med frisk salat og dressing - velbekomme.

Antal portioner
  • 1 kalkununderlår
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk rørsukker
  • ½ tsk groft salt

Dressing

Pynt

  • finthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 liter strimlet grøn salat

Fremgangsmåde:

Læg kalkununderlåret i kogende vand tilsat salt. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til det er mørt. Pil kødet af benet og stil det tildækket i køleskabet.

Kom tomater, oregano, sukker og salt i en lille tykbundet gryde og bring blandingen i kog. Kog saucen ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. Blend saucen med en stavblender, til den har en ensartet konsistens.

Blancher imens aubergineskiverne i 1½ min. i en gryde med kogende vand og lad dem køle let af i et dørslag. Læg de 4 fladbrød på 2 plader med bagepapir. Smør tomatsaucen over brødene, drys med ost og fordel auberginerne herpå. Vend kødet med garam masala og salt og fordel det på brødene. Kom rødløg på toppen og bag pizzaerne - til de er gyldne.

Dressing

Kom imens fraiche, hvidløg, sukker og salt i en skål og pisk det sammen - det må gerne blive tyndt. Smag til.

Ved serveringen

Læg de varme pizzaer på tallerkener, drys med persille og dryp 1 spsk dressing over hver. Server med salat og resten af dressingen ved siden af.

Tip

I stedet for kalkun kan du bruge stegt lamme- eller oksekød.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - varmluft

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %
Print