Gryderet med kylling

Gryderet med kylling

60+ min
En fyldig kyllingegryde med chorizo, kidneybønner og oliven - en lækker gryderet til de kolde måneder.
https://www.arla.dk/opskrifter/gryderet-med-kylling/

Sådan gør du

Kyllingegryde
  • Del kyllingen i 8 dele. Skyl og tør kyllingestykkerne.
  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde, ved kraftig varme men uden at det bruner. Brun kyllingestykkerne på alle sider og tag dem op.
  • Svits løg i ca. 1 min. - og tilsæt mel og rør det godt sammen.
  • Kom kyllingestykker, vand, tomater, bouillon, salt og chili i gryden og lad det simre ved svag varme og under låg i ½ time.
  • Tilsæt madlavningsfløde, chorizo og oliven og lad det koge videre ved svag varme i ca. ½ time - eller til kyllingestykkerne er møre.
  • Tilsæt bønnerne de sidste 5 min.
  • Smag til og drys med persille.
  • Server kyllingegryden med kartofler og salat.
Energiindhold for hele retten:

11544 kJ / 2759 kcal

Næringsindhold pr. 100g

362 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22,7 % 4,8 g
Kulhydrat: 33,3 % 7,1 g
Fedt: 44 % 4,3 g
Mere inspiration

En anden lækker gryderet, her med oksekød.

Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

1 Kylling (ca. 1200 g)
25 g Smør
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
1 spsk Hvedemel
½ liter Vand
1 dåse Hakkede tomater
½ spsk Hønsebouillon-pulver
1 tsk Groft salt
½ tsk Stødt chili
2½ dl Madlavningsfløde
100 g Chorizopølse i tykke skiver
100 g Oliven
1 dåse Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
Pynt
Grofthakket bredbladet persille
Tilbehør
1 liter Babysalatblade (ca. 100 g)
1 Gulerod i strimler
800 g Kogte kartofler