Kyllingelår i rosa sauce
1 timer

Kyllingelår i rosa sauce

Kylling og lækre rødder i en sauce, der får sin fine farve fra rødbederne.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingelår i rosa sauce

Kylling og lækre rødder i en sauce, der får sin fine farve fra rødbederne.

Antal portioner
  • 500 g skyllede små rødbeder
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk friske citrontimianblade
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Træk skindet af kyllingelårene. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kyllingelårene ca. 1 min. på hver side. Tag dem op, tør panden af og kom lårene tilbage i panden sammen med vand, salt og peber. Lad kyllingelårene koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Kom gulerødder og mælkesauce i sauterpanden, bring retten i kog og kog den ved jævn varme i yderligere ca. 10 min.

Kog imens rødbederne i vand tilsat salt ved svag varme og under låg i ca. 25 min. eller til de er møre. Hæld kogevandet fra rødbederne og skyl dem hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Flæk rødbederne.

Kom rødbeder, citrontimian (gem lidt til pynt) og salt i sauterpanden. Varm retten godt igennem og smag til.

Tip

I stedet for citrontimian kan du tilsætte 4 tsk friske almindelige timianblade og 2 tsk fintrevet citronskal.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 25 %
Print