Kyllingeragout

Lækker opskrift på kyllingeragout med en dejlig smag af estragon. Glæd dig til at sætte tænderne i den velsmagende kylling akkompagneret af grønne bønner og gulerødder.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingeragout

Lækker opskrift på kyllingeragout med en dejlig smag af estragon. Glæd dig til at sætte tænderne i den velsmagende kylling akkompagneret af grønne bønner og gulerødder.

Antal portioner
  • 1800 g frisk kylling (1-2 stk.)
  • 25 g smør
  • 6 dl vand
  • 1½ tsk tørret estragon
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 bananskalotteløg i halve
  • 8 gulerødder i 2 cm skrå stykker

Tilbehør

  • 360 g flutes eller
  • 1½ kg kartofler

Fremgangsmåde:

Klip vingespidserne og rygraden af kyllingen. Del den derefter i ca. 10 stykker og tag skindet af. Rens, skyl og tør kødet. Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødstykkerne i ca. 3 min. Tilsæt vand, estragon, salt og peber. Kog kyllingen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tilsæt løg og gulerødder og kog retten ved svag varme og under låg i yderligere ca. 2 min.

Vend fløden i sammen med bønnerne. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under omrøring ca. 6 min. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. eller til bønner og gulerødder er møre. Smag kyllingeragouten til og server den, evt. i gryden.

Tips

I stedet for kylling kan man anvende 1 flået, ung kanin (ca. 1¾ kg). Del kaninen i ca. 12 stykker. I stedet for 10 aflange chalotteløg i halve kan man anvende ca. 20 små, hele.

Bag evt. selv flutes - se link.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 34 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella Bardolino, Italien

Til denne ret vil en let rødvin fungere bedst. Prøv en bardolino fra Norditalien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling