Kyllingesalat med mælkebøtte
45 min

Kyllingesalat med mælkebøtte

Brug ukrudtet fra haven som grønt i en kyllingesalat med mælkebøtte. Det er både lækkert og sjovt.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingesalat med mælkebøtte

Brug ukrudtet fra haven som grønt i en kyllingesalat med mælkebøtte. Det er både lækkert og sjovt.

Antal portioner

Dressing

  • 250 g agurk i mindre stykker
  • 1 liter rensede mælkebøtteblade (ca. 35 g)
  • 1 liter renset hjertesalat (ca. 100 g)
  • 4 dl kamut - forkogte hvedekerner - koges
  • 4 stegte kyllingefileter i mindre stykker
  • 150 g hårdtristet landbrød i tern

Pynt

  • kronblade af mælkebøtter

Fremgangsmåde:

Dressing

Pisk æggeblommer, hvidløg, sennep, limesaft og salt godt sammen. Vend det i fløden og stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Bland agurk, mælkebøtteblade og hjertesalat i et stort fladt fad. Fordel herpå de afkølede kamutkerner og kylling. Hæld dressingen over salaten og afslut med sprøde brødstykker og kronblade fra mælkebøtterne.

Tips

Rist brødet på brødrister eller under ovnens grill.

I stedet for mælkebøtteblade kan du bruge rucolasalatblade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 23 %
Print