Laks og havtaske med limesauce

Lakse- og havtaskefilet følges til dørs af en yderst velsmagende limesauce. Hele herligheden serveres med let bagt frisk spinat - lækkert!
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laks og havtaske med limesauce

Lakse- og havtaskefilet følges til dørs af en yderst velsmagende limesauce. Hele herligheden serveres med let bagt frisk spinat - lækkert!

Antal portioner

Limesauce

  • 600 g laksefilet uden skind
  • 600 g havtaskefilet uden skind
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl brødkummer fra franskbrød
  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 tsk knuste fennikelfrø
  • ¼ tsk groft salt
  • 600 g friske spinatblade revet i grove stykker
  • 50 g smør - smeltet

Limesauce - fortsat

Tilbehør

  • 360 g vilde ris - koges
  • 150 g flutes

Fremgangsmåde:

Limesauce

Smelt smørret i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ca. ½ min. og tilsæt fløde, limesaft, salt og peber. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Rens imens fiskene for eventuelle ben - og havtasken for hinder. Skær fiskene i hver 12 skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Kom limesaft, salt og peber på laksen . Rør brødkrumme og de øvrige ingredienser sammen. Fordel blandingen på havtasken . Bag fiskene midt i ovnen. Gem skyen fra fiskene til limesaucen. Hold de bagte fisk varme.

Fordel halvdelen af spinaten på en plade med bagepapir. Hæld halvdelen af smørret over. Bag spinaten midt i ovnen. Bag resten før anden servering.

Limesauce, fortsat

Hæld fiskeskyen i saucen og kog den ved kraftig varme og under omrøring til der er ca. 3 dl. Tilsæt flødeskum, varm hurtigt limesaucen igennem under omrøring og smag til. Server straks.

Tips

Limesaucen kan på forhånd koges de første ca. 10 min. Fisk og spinat kan gøres klar til bagning ca. 4 timer før serveringen.

Bagetid for fisk

Ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Bagetid for spinat

Ca. 3 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 26750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 54 %
Print