Laksecarpaccio med peberrodscreme

Laksecarpaccio med peberrodscreme

45 min
Laksecarpaccio med peberrodscreme er en lækker og nem forret at servere hele året rundt. Når det ikke er sæson for radiser, kan du give et rødt og sprødt drys med tern af rødløg. Du kan servere laksecarpaccio på et fad på et tag selv buffet bord - eller du kan tallerkenanrette din laksecarpaccio. Den bløde laksecarpaccio bliver suppleret med sprøde rugbrødstern og friske agurker, radiser, æbler eller rødløg. Det er næsten ikke nødvendigt med en opskrift på laksecarpaccio med peberrodscreme -men her har du den alligevel. Skru selv op for styrken på peberrodscremen, hvis den ikke river nok efter din smag.
https://www.arla.dk/opskrifter/laksecarpaccio-med-peberrodscreme/

Sådan gør du

Laksecarpaccio
  • Skær laksen i tynde skiver.
  • Fordel skiverne på et fad og stil det tildækket i køleskabet.
  • Bland citron, olivenolie, salt og peber sammen til en dressing. Smag til og stil oliedressingen tildækket i køleskabet.
Peberrodscreme
  • Rør fraiche, peberrod og salt sammen. Smag til.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet.
Ristede rugbrødstern
  • Skær rugbrødsskiven i små tern og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i en tør pande, 6-8 min.
Anretning af laksecarpaccio med peberrodscreme
  • Hæld oliedressingen over laksen. Fordel herpå æbletern, agurketern og radisser.
  • Dryp peberrodsdressing over laksecarpaccioen og drys rugbrødstern på. Pynt med karse.

Når det ikke er sæson for radiser, kan du bruge små tern rødløg i stedet.

Portionsanret evt. laksecarpaccioen på en smuk tallerken når du har gæster i en særlig anledning. Du kan smage peberrodscremen til med mere peberrod, med sennep eller wasabi, hvis du ønsker det skal rive lidt mere.

Energiindhold for hele retten:

3645 kJ / 871 kcal

Næringsindhold pr. 100g

628 kJ / 150 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 23,3 % 8,6 g
Kulhydrat: 21,7 % 8 g
Fedt: 55 % 9,3 g

Ingredienser

Laksecarpaccio
200 g Frosset laksefilet - midterstykke (ca. g)
1 spsk Friskpresset citronsaft
1½ spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Peberrodscreme
1 dl Fraiche
2 spsk Fintrevet frisk peberrod
¼ tsk Groft salt
Ristede rugbrødstern
1 skive Rugbrød
1 Lille æble i tern, fx jonagold (ca. 100 g)
50 g Agurk i tern (ca. g)
2 Radiser i tynde skiver
Pynt
Klippet karse