Laksecarpaccio med peberrodscreme

En elegant og nem forret.
Antal portioner
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksecarpaccio med peberrodscreme

En elegant og nem forret.

Antal portioner

  • 200 g frosset laksefilet - midterstykke
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Peberrodscreme

  • 1 skive rugbrød
  • 1 lille æble i tern, fx jonagold (ca. 100 g)
  • 50 g agurk i tern
  • 2 radiser i tynde skiver

Pynt

  • klippet karse

Fremgangsmåde:

Skær laksen i tynde skiver. Fordel skiverne på et fad og stil det tildækket i køleskabet. Bland citron, olivenolie, salt og peber sammen til en dressing. Smag til og stil oliedressingen tildækket i køleskabet.

Peberrodscreme

Rør fraiche, peberrod og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet. Smag til.

Skær rugbrødsskiven i små tern og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i en tør pande, 6-8 min.

Hæld oliedressingen over laksen. Fordel herpå æbletern, agurketern og radisser. Dryp peberrodsdressing over laksecarpaccioen og drys rugbrødstern på. Pynt med karse.

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 3540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 55 %
Print

Produkter i opskriften