Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde

Super hurtigt og nemt fiskefad med laks, blomkål og høvlet peberrod.
Bedømmelse (48 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde

Super hurtigt og nemt fiskefad med laks, blomkål og høvlet peberrod.

Antal portioner
  • 400 g laksefilet uden skind og ben
  • 1 blomkål i mindre buketter
  • 4 spsk høvlet peberrod
  • dildkviste

Hertil

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Læg fisken midt i et ovnfast fad og fordel blomkålsbuketterne rundt om. Bag fiskefadet halvdelen af bagetiden midt i ovnen.

Bland imens madlavningsfløde, dild, citronsaft, salt og peber og hæld det over fisken efter ca. 10 min. og bag fiskefadet færdig.

Drys laksen med peberrod og pynt med friske dildkviste. Server med kogte kartofler.

Tip: I stedet for blomkål kan du bruge romanesco, brocoli eller frosne grøntsager.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %
Print